Понеділок, 20 червень 2011 Наталія Яцик

Автотранспорт для потреб дітей з інвалідністю

Якщо раніше діти та молодь, які через труднощі з власним здоров’ям, не мали змоги часто приходити до Благодійного фонду «Карітас СДЄ» для знаходження підтримки і розуміння, проведення часу з друзями, участі у гуртках за інтересами, то віднедавна доля їм посміхнулася. Для їх потреб, для надання їм транспортних послуг БФ «Карітас» прибдав за фінансової підтримки Міжобласного Благодійного фонд "Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону" мікроавтобус.

Передбачалося, що даний автобус служитиме потребам осіб з обмеженими можливостями пересування, тобто довозитиме їх на процедури та різного роду заняття. Ця мета є повністю досягнута. Автобус відповідає потребам і вимогам осіб з вадами фізичного розвитку, є обладнаним спеціальними допоміжними засобами.

Наявність власного автобуса у організації приносить користь не тільки неповносправним особам, що безпосередньо користуються ним, а й всім іншим категоріям людей та дітей, якими опікується «Карітас» . Автобус перевозить дітей та молодь на екскурсії та інші заходи для проведення вільного часу та залучення їх до культурно-масових заходів.

Щодня автобус довозить до «Карітасу» дітей та молодь з вадами і розумового, і фізичного розвитку. Перебуваючи в організації, серед своїх друзів (адже регулярні зустрічі зближують і поріднюють дітей та молодь), в присутності спеціалістів вони отримують підтримку та допомогу фахових соціальних працівників, розуміння психолога та сприяння в інтеграції у суспільство, фізичну та спортивно-оздоровчу терапію під наглядом реабілітолога. Тут відразу хочеться пригадати той факт, що в рамках реалізованого проекту «Довезення дітей-інвалідів до Реабілітаційного центру м. Дрогобич» були придбані два тренажери для фізичної реабілітації дітей та молоді.

БФ «Карітас СДЄ» ще раз висловлює щиру подяку донорам за надану підтримку у придбанні такого необхідного для користувачів транспорту і у реалізації проекту загалом.

Структури влади поінформовані про можливості «Карітасу» надавати транспортні послуги таким незахищеним верствам населення, як діти-інваліди, та в рамках співпраці пообіцяли сприяти пошуку коштів на пальне для успішного користування транспортом.