Вівторок, 12 липень 2011 Наталія Яцик

Враження після табору у Польщі

Вже протягом кількох років Центр Волонтаріату Благодійного Фонду «Карітас СДЄ» на чолі з Артуром Дескою організовує для дітей нашого міста та регіону незабутній літній відпочинок у сусідній до нас державі – Польщі. Це відбувається за підтримки «Карітасу Архиєпархії Гданської» (Польща), з яким співпрацює наша організація.

У червні група українських дітей відпочивала на березі Балтійського моря, у Важенко, і повернулися діти додому повними приємних вражень і готовими до нових звершень. Програма відпочинку була дуже насиченою. Були і відвідини цікавих місць, і незабутні екскурсії до Гданська, Гдині, і мандрівки по піщаних дюнах, і подорожі по морю в трамваї. Півострів Хел в Балтійському морі, яки йдіти також відвідали, вразив їх своїм унікальним парком-заповідником, де мешкають морські жителі – тюлені. Крім цього ігри, спортивні змагання, різноманітні розваги робили перебування в таборі цікавим та активним.

Відпочиваючи в кращих відпочинкових осередках Польщі, наші діти мають можливість не тільки гарно проводити час, а й чогось вчитися. Цього року для них організували навчання фотомистецтву, заняття з якого проводив професійний фотограф. Пізніше спеціальнообране жюрі визначало найкращих виконавців аматорського фото і нагороджувало переможців призами.

Учасники табору, серед яких Соломія Бухтіярова та Марта Перч, поділились своїми враженнями про табір: «Під час перебування у таборі відбувались дуже цікаві події, серед яких: конкурс талантів, фестиваль гумору, презентація груп, посвята у «таборита», спортивні змагання, футбольні матчі та різноманітні дискотеки. Щонеділі ми спільно молилися на Службі Божій».

Дружня атмосфера, що панувала в таборі не дозволяла дітям нудьгувати. Всі були дуже задоволені поїздкою, бо завели нових друзів, побачили багато цікавого. Тому мають надію наступного року поїхати ще раз до цього табору.

Ще пригадуємо, що наприкінці липня табір відпочинку у Попово, що знаходиться неподалік Варшави, також чекає на українських дітей. Бажаємо їм приємного відпочинку, сонячної погоди та гарної засмаги.