Вівторок, 14 червень 2011 Наталія Яцик

«Небезпечна гра. Не стань живим товаром»

Що може стати цією небезпечною грою? І чи справді в нашому житті ми інколи граємо в небезпечні ігри. Відповідь, безперечно, буде позитивною. Інколи ми навіть самі цього не усвідомлюємо. 9 червня в Благодійному Фонді «Карітас СДЄ» зібралася молодь, студенти та безробітні люди, Дрогобиччини для участі у тренінгу на тему «Небезпечна гра. Не стань живим товаром».

Такі тематичні тренінги періодично організовуються в «Карітасі» по проекту «Запобігання нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми у Львівській області», що підтримується «Фондом сприяння демократії» Посольства США в Україні, і метою яких є запобігання явищам нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми, а також інформування громадськості про ці проблеми.

Прослухавши тренінг, виконавши творчі та проблемні завдання, які тренер ставив перед учасниками, молоді люди краще ознайомились з явищем торгівлі людьми, дізналися, як правильно виїжджати за кордон, як можуть закінчитись «нелегальні» заробітки, як розпізнавати небезпеку та яким чином допомогти собі у складних ситуаціях. Також підвищили свою обізнаність в питаннях правильного виїзду за кордон, обережному підписанні договорів та іншої документації, отримали базу даних посольств України в різних країнах світу, тощо. Дехто з учасників признались, що дізнались багато чого нового і корисного, і що інформація, яку вони отримали на тренінгу може врятувати комусь життя. Крім того, всі учасники тренінгу були забезпечені інформаційними листівками та буклетами, інформація яких носить привентивний характер.

На тренінг зі спеціальним моніторинговим візитом приїхав Сергій Решетов, представник «Фонду сприяння демократії» Посольства США в Україні, який займається вирішенням питань правового характеру. На початку тренінгу пан Решетов виступив, ознайомлюючи присутніх з напрямками діяльності «Фонду сприяння демократії». Пізніше гостя ознайомили з діяльністю БФ «Карітас», і він відзначив різноманітність та ефективність напрямків діяльності організації.