П'ятниця, 20 травень 2011 Наталія Яцик

Всеукраїнська нарада в Хмельницькому

17-18 травня директор БФ «Карітасу СДЄ» - о. Ігор Козанкевич, брав участь у Сьомій Всеукраїнській нараді на тему «Стан виконання Концепції соціальної адаптації осіб з розумовою відсталістю в Україні», яку організовувала Всеукраїнська громадська організація «Коаліція захисту прав інвалідів та осіб із інтелектуальною недостатністю», яка проходила в Хмельницькому. Під час цієї наради БФ «Карітас СДЄ» було прийнято в члени вище згаданої ВГО «Коаліція». На сьогоднішній день ця організація нараховує 107 членів організацій з цілої України.

На зустрічі обговорювалося багато питань, питання щодо створення в Україні відділень тимчасового проживання інвалідів, міні-гуртожитків для неповноспрапвних, які вміщатимуть від 9 до 20 осіб замість існуючих державних інтернатів та реабілітаційних центрів для інвалідів з розумовою недостатністю.

БФ «Карітас СДЄ» в цьому році планує завершити будівництво та здати в експлуатацію реабілітаційний центр для інвалідів в Дрогобичі (будівництво ведеться з 2005 року). В новозбудованому будинку, крім вже існуючого денного стаціонару для осіб з розумовими вадами, буде створено ще ряд приміщень для допомоги інвалідам.